Program Çıktıları

  1. Alanı ile ilgili kendisine yüklenen iş ve ödevler için gerekli araştırma yapma, karşılaşılan sorunları çözme sorumluluk ve bilincine sahiptir.
  2. Bilgi teknolojilerini kullanarak alanında sahip olduğu temel bilgileri etkili biçimde yazılı ve sözlü olarak ilgililere aktarabilir.
  3. Dünya ve Türkiye’deki vergi ve bütçe politikalarını inceleyebilecek birikime sahip olur.
  4. Güncel mali konulara dair görüşlerini ortaya koyabilme, geliştirebilme ve mevcut verileri kullanarak olayları yorumlayarak çözüm üretebilme yeteneğine sahiptirler
  5. Öğrenciler, isteğe bağlı staj yaparak maliye alanında uygulamalı deneyim kazanırlar
  6. Kamu ve özel kesimin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlarda aranan; maliye, hukuk, iktisat, kamu yönetimi, işletme, muhasebe bilgisine sahip olma ve bunları kullanabilme.
  7. Öğrenciler, maliye konularında etkili bir şekilde iletişim kurabilme ve toplumsal ve mali sorunlara topluluk faaliyetleri ile çözüm üretebilme becerilerini geliştirirler.
  8. Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden-sonuç ilişkileri ile değerlendirebilme; hangi bilgiye nerede, ne zaman ve niçin ihtiyaç duyulacağını öngörebilme.
  9. Toplumsal dinamikleri iktisadî ve malî süreçlere hem girdi hem de sonuç olarak eklemleme ve yorumlama becerisine sahiptir ve bu alanda yapılan kuramsal yeniliklere açıktır.
  10. Ulusal ve uluslararası ekonomi piyasalarındaki güncel değişimleri izler ve bunlardan hareketle gelecekteki maliye politikalarına dair öngörüde bulunabilir.