MALİYE BÖLÜMÜ

Maliye, toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılama amacıyla devletin gerçekleştirdiği ekonomik faaliyetlerini inceleyen bilim dalıdır. Maliyenin temel konularını devletin ortak ihtiyaçları karşılamak için yaptığı kamu harcamaları ve bu harcamaları finanse ettiği kamu gelirleri oluşturur. Maliye bölümü, ülkemizde en kapsamlı ders programlarına sahip, akademik temelleri Türkiye'de 1944 yılına kadar dayanan köklü bir bölümdür.

Bölümümüz, öğrencileri karmaşık ve rekabetçi iş ortamına hazırlamayı, kamu ve özel sektörde mali konulara ilişkin sorunlara bilimsel yöntemlerle gerekli çözümleri geliştirecek bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Programımız, kamu sektörünün yanı sıra özel sektörün de mali konularda bilgili ve uzman işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik faaliyet gösterir. Bölümümüz, maliye alanında dünyadaki gelişmelerin gereklerine de uyum sağlamaya çaba göstererek, teorik ve pratik bilgilerin bütünleştiği bir öğretim gerçekleştirme çabasındadır.

Bölümde verilen dersler, maliye, vergi, ekonomi, istatistik, bütçe ve hukuk ağırlıklıdır. Bölümden mezun olacak öğrenciler için kamu ve özel sektörde geniş bir çalışma alanı söz konusudur.